Selecteer een pagina

Visuals

Trainingsmaterialen

Boxen

Een visual kan verschillende vormen hebben, afhankelijk van het doel van je visual. De meest voorkomende variant is de zogenaamde ‘praatplaat‘: een plaat met verschillende illustraties, ondersteund met een beetje tekst, om een verhaal of visie uit te drukken. Maar het kan ook een ‘invultemplate‘ zijn: een vel papier (meestal op A3-formaat) met verschillende vragen en invulvelden, maar dan mooi geïllu-streerd. Klik op de knop hieronder voor een aantal voorbeelden met meer uitleg.

De mogelijkheden voor het illustreren en vormgeven van trainingsmaterialen zijn eindeloos en stem ik helemaal af op jouw wensen. Wat ik vaak maak voor opdrachtgevers zijn handouts voor tijdens een training. Ik maak dan meerdere A5-kaarten met daarop bijvoorbeeld een model met theorie erbij, gedrukt op stevig papier (300 grams). Veel leuker om uit te delen dan Powerpoint-slides! Maar het kan ook een boekje zijn op A4- of A5-formaat met alle informatie gebundeld. Of… zoals ik al schreef, heel veel meer mogelijkheden.

De boxen die ik maak zijn de meest uitgebreide variant van materialen die ik ontwerp. Eigenlijk zijn er twee soorten boxen: een welkomstbox voor een online programma (of een offline traject) en een ontwikkelbox (bijvoorbeeld van een leiderschaps-traject of en coachingstraject). De materialen voor deze boxen zijn altijd maatwerk en worden helemaal afgestemd op de inhoud van het programma of traject, maar het soort materialen die in zo’n box komen zijn vaak wel hetzelfde. Klik op de knop hieronder voor een aantal voorbeelden.

Opdrachtgevers waarmee ik heb gewerkt: